Hoppa till sidans innehåll

Enduro


Enduron har officiell träningskväll på tisdagar

Tisdag 14maj 2019 kör vi igång  18.00-20.00

Träning bedrivs även på helger och andra kvällar, se "Träningsregler".
Förargruppen har en god sammanhållning där alla hjälper varandra och utbyter både erfarenheter och åsikter. Det är inte ovanligt att någon av de mer erfarna förarna tar på sig tränarrollen och gnuggar någon teknikövning med övriga förare.

Om man är nyfiken på enduro kan man komma till Näverberget på en tisdagsträning och prata med förarna. Självklart är man välkommen att komma med egen hoj för att själv prova på sporten, det är även tillåtet med oregistrerade hojar.

Kontakt: Ingemar Isaksson, 070-264 55 49

 

Anläggningen

Näverbergets bana för enduro erbjuder alla former av utmaningar, från sandstalp till stenbackar. Flera olika slingor finns så att man kan välja ett varv som passar sin egen förmåga och hojstorlek, från 80cc till 450+ cc

Tävlingsverksamhet

Klubbens tävlingsverksamhet brukar omfatta en Norrcups-tävling och en 3 timmars lagtävling under ett normalår. Klubbmästerskap brukar hållas under lättsamma former med grillning och socialt umgänge.
Endurohistoriken i klubben är lång och man har anordnat både VM och SM i Luleå

Enduro kommer från ordet Endurance vilket betyder uthållighet och det är grunden för att köra enduromotorcykel. Enduro körs i 2 olika typer av tävlingar, Typ 1 och Typ 2. Typ 1 är en tävling med transportsträckor mellan olika specialprov, där både specialprovet och transportsträckan är en prövning för föraren. Typ 2 är ett s.k varvlopp som körs som en kontinuerlig tävlingssträcka runt en bana under en bestämd tid (mellan 1,5 h till 3 h är det normala).

Den vanligaste formen i Sverige är Typ 2, även om Typ 1 och andra former av tävlingar blir mer och mer populära.

Erik Luthström

Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:33 Skribent: Luleå Motorsällskap

Postadress:
Luleå MS
Idrottens Hus, Kronan A3
97442 Luleå

Kontakt:
Tel: 0702402625
E-post: This is a mailto link